lüke 2020.04.22. 16:38

A születésem után

 a minisztériumi párttitkár behivatta apámat( aki párton kivüli volt).
A pacák klott gatyában,meztelen felsőtesttel -nagy  júliusi meleg volt- szalonnázgatott,bicskával a minisztériumi szobában ,ahová általában öltönyben járt a 
dolgozó nép.
- hallom Lajoskám gyerek született nálatok,megkereszteltétek- e ?
- meg- felelte apám röviden,a párttitkár majdnem lenyelte a bicskáját.
Ez meglepő válasz volt a Rákosi időkben.
Később kiderült ,a párttitkárnak, aki vidéki parasztgyerek volt,mind a 4 gyereke meg volt keresztelve.

A bejegyzés trackback címe:

https://kokomalista.blog.hu/api/trackback/id/tr4815625610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wulfer 2020.05.01. 15:25:43

Anyám az igazgató titkárnője volt egy nagyvállalatnál. A párttitkár, - aki mellesleg az osztályfőnököm férje volt, - ellopta a legfontosabb pecsétet az anyám íróasztalából. (nem -ról, mert kihúzta a fiókot.) Anyámat már a rendőrök elvitték, amikor apám bement a céghez, és ripityára verte a párttitkárt. (Hogy honnan tudta kit kell megverni, előttem sohasem derült ki, egyrészt nagyon kisgyerek voltam, másrészt erről az ügyről otthon sem beszéltek ezután sohasem.)
A pecsét nagyhirtelen előkerült, anyámat kiengedték, és soha apámnak semmilyen bántódása nem esett ezek után, pedig a párthoz még csak távoli köze sem volt az életében.
Nagyon nagyra tartottam ezért az apámat, és példaadó volt ez az ügy az egész életemre, igen sok tekintetben.
süti beállítások módosítása