félszivvel harmadik utas politika voltak a slagwortjai az Index Orbán elemzőjének.
Kemény elemzés a munka és  kenyér jelképét felhozni. Ez ,mint  jelkép  a nemzeti szocializmus plakátjain  volt látható. Az újságíró nagyon messze megy.
Íme:
http://www.geschichteinchronologie.ch/eu/3R/propaganda-2wk-d/plakat006-weim-rep-arbeit-und-brot-Liste1-m-hakenkreuzsonne-1932.jpg.
Kétségtelen, hogy nehéz az élet ma Magyarországon, de itt még nem tartunk, ideológiailag talán nem .S ha igen ,akkor a sajtót(is) el lehet felejteni.
A népfront említése  a másik súlyos dolog, 2010-ben Európában.
Ez De Gaulle idejében  a résistence- nak döntő egyesülés  volt.
S döntő lett volna 1946-ban Magyarországon is. S rebesgették -a marxisták- ,hogy Mitterand-nak is sikerülni fog. Francokat............Nemrég pedig láttuk Jörg Haider és  Schüssel Ausztriájában hogyan működött : csütörtökönkénti  bécsi  utcai demonstráció  forgalmi blokáddal.
Ez mára  anakronisztikus.
Végre  meg kell érteni, hogy össznemzeti konzenzus a felemelkedés egyetlen reménye. Ami minimum félévszázados s nem négy éves program, hisz az elmúlt húsz év a herdálás két évtizede volt - ezt is be kell hozni- .S nemcsak az anyagi javakkal bántunk kíméletlenül, hanem a  szellemiekkel is.
A harmadik út:ezt szociális piacgazdságnak hívják.Erre Kínát említik ,de Kína Ázsiában van.Ott párhuzamosan éldegél egymás mellett az ázsiai kommunizmus a kapitalizmussal.
http://en.wikipedia.org/wiki/Social_market_economy
Bár lenne , aki felvállalná! A Marx Károly Egyetem közgazdászai most jeleskedhetnének!
A fél szívet meg nem értem, csak egésszel lehet dolgozni, élni, levegőt venni................................

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kokomalista.blog.hu/api/trackback/id/tr11732551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása