lüke 2010.06.12. 18:20

középszer

A politika kizárólag középszerűeket vesz fel,csak vissza kell tekinteni.Talán volt (Napóleon) egy - két nagy formátú is , de ott a harci, nemzetközi stb helyzet is segített.
Háborúkban, háborúk után nem kunszt jó döntésekt hozni ,újjáépíteni. Békében, ma például nézzük Kohlt -aki szintén egy kis senki volt a pártjában- a német egyesítés,és az  EU tetö alá hozása naggyá tett. Craxi se volt annyira rossz, Berlusconihoz képest:) csak kicsit volt korrupt.
S érdekes , mindnek a pénzt vetették -ld. fentiek, - a szemére később, a megbuktatáskor. Naná, a párt pénzek mindenütt mutyiból is jönnek!
Vagy vegyük pl. a mai, maoista körből kinőtteket : Barroso, Fischer.
Az utóbbi a torna csukáját nötte ki.
Vagy az amerikai elnököket. Pár éve megjelent egy liberális német újságírótól egy könyv,amit megvettem John Kerryröl- mert magyar származású -meg hát nem  is értettem az amerikai választási szisztémát, igaz  ma se :) értem.
De megtudtam:mi kell egy elnöknek: pénz, kalap, konfetti és szép dús haj ,azaz jó kinézet !

A bejegyzés trackback címe:

https://kokomalista.blog.hu/api/trackback/id/tr512076673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása