lüke 2011.05.28. 07:35

25 év múlva

56 után, 55 évvel elmeséltem egy blogon a 30. évfordulón történteket. Nem hogy szolidaritást vagy morális biztatást kaptam volna, épp ellenkezőleg: lenézést, lekicsinylést, elutasítást és hangos kiröhögést.
25 év távlatából a sztori, 1986. október 23, csütörtök :
Reggel kilenckor a szomszéd rendelő nővérkéje csiripelve jön át:
- a Tóth dr azt mondta, a doktornö készül 56 harmincadik évfordulójára,ezért nemzeti szinü szalag van az autójában.
Hmmm , négy éve dolgozom Tóth doktorral, láthatta az  autómban  az  elöbb keskeny, majd mikor már szélesebb szalagot lehetett kapni a 10 cm széles és kb 30 cm hosszú  piros fehér zöld szalagot.
- Igen? Több éve ott van, már poros is - válaszoltam, s a dolognak nem is tulajdonítottam nagyobb jelentőséget.
Csak délután ,a budafoki piaci bevárlásnál értettem meg. Visszatérve a vásárlásból a kocsimat három rendőr vette  körül.Férjemet, aki a csomagokat cipelte igazoltatták , papírjait kérve.Majd a szalag levételét követelték.
Hosszabb diskurzus következett a szalag jelentéséről- feleslegesen- végül is, talán 20 perc után a férjem levette, miután a papírok visszaadásának ez volt a feltétele, s a rendöröktöl így búcsúzott:
- Uraim Önök 30 év után is be vannak szarva!
 
egy válaszom a cinizmusra:
 
Sokan mertek szólni, sok mindenért-nem kell bizonygatnom, mert ma már érdektelen ennyi év távlatából- tudtam a besúgásról is, apám elmesélte, hogy III/III -snak hivják azt csak 89-ben tudtam meg.
A szüleim, nagyszüleim, s a férjem családja is mindig megmondta a véléményét, apámnak az állásába is került a KGST cukorrépa tervezet- MO-n megszüntették volna a cukorrépa termesztést, kubai import cukorral pótolták volna-amit ma az EU egy kis euróval elintézett
- kifizette a termelöket, hogy ne termeljenek-.
Hogy a Fidesz mit használ pol. célra, lehet a Fidesznél tiltakozni, vagy csendes ellenállással nem visszaküldeni ( a kérdöivet)

A bejegyzés trackback címe:

https://kokomalista.blog.hu/api/trackback/id/tr32938083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása