a gróf a szavazásra váró sorban Fóton (hosszú zöld lódenkabátban, drapp nadrágban, reszkető kezében bottal, fején helyre kis vadászkalappal( stüszi) - nagyon öreg ember- két oldalról a felesége és talán a társalkodónő támogatta  ,talán még a szavazófülkébe is bekísértek)
 Ady a "Grófi szérűn" c. vers jutott eszembe, de fordított előjellel, lám ez a gróf nem mulat valahol, nem is  épp agarász, hanem szavaz.
Aztán éjfél felé az eredményeket hallva megint eszembe jutott, hogy szegény gróf:

kire szavazhatott?  mert már a listán van,hogy besöprik a kastélyt ( 5 gimnáziumával!)  ld.lenn

lehet, hogy a gróf még megéri, ezek a jelenkori úrhatnám arisztokratákat majmolók ( nem sikerül az utánzat tudás hiányában) kitúrják majd abból a kegyelem - saját kastélyában -lakásból, a kastélyétterem felett és  labanc ( ő hívja így)felesége sem tudja majd megvalósítani azt a tervét: a helyreállíttatott emeleti teremsorban zenei és irodalmi esteket rendezhessenek az istenadta népnek, amibe saját pénzt fektettek

 

Különbség a mai tahó elit ? és a régi művelt arisztokrácia közt:

” földet vissza nem veszünk”>  Esterházy P

” földet mind megvesszük”  > maiak

 

https://24.hu/kozelet/2018/02/14/bod-peter-akos-az-ideges-szallodasrol-akihez-bejelentkezett-egy-nagy-ember-lanya

A bejegyzés trackback címe:

https://kokomalista.blog.hu/api/trackback/id/tr2313827952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása