lüke 2018.12.09. 08:49

tévhit

Sajnos a hálapénzt se !Se a hatalom, se a
háttérhatalom nem találta ki.A paraszolvencia már 1920- s években is jelen volt. 
Sok orvos kizárólag ezért dolgozott! Nem kapott fizetést és nevesebb kórházakban javadalmazás nélkül dolgozott, hogy hamarabb meglegyen a praxisa,gyakorlata s önálló életet tudjon kezdeni, a rendelőjében.
Nemcsak nálunk volt így , hanem pl Bécsben is !
A Rákosi rendszer ezt meg is erősítette: kis pénz ,kis foci.Az orvosoknak nem kell fizetést adni, úgyis eltartja a paraszolvencia , s nem is akárhogy!
( Voltak politikai alapon eltiltott professzorok, akikhez Rákosiék titokban a magánrendelőjükbe jártak)
Éger kolléga úr orvostörténetileg képzetlen s keveri a szezont a fazonnal.Az újságírónak nem leírni,hanem helyesbíteni kellene , utána nézni!
Nagyságáról vannak becslések, amik légből kapottak.Ezt senki nem tudja!
(egy adalék :16 év magyar működésemről nekem is vannak tapasztalataim:  volt hét,hogy körzeti orvosként a benzinre valót se tudtam megkeresni paraszolvenciaként,pl 1988- ban .
1985- ben pedig ,a vett ügyelet- mert a menők eladták- és a paraszolvencia, 2x 12 órában  , körzeti orvosi kijárással (szombat - vasárnap) nem volt elég a kőműves  2x 12 órai bérének kifizetésére. )
A téma ejthető, mert a kis nyugdíjas , előregedő és beteg populáció mit és kit tud megfizetni?Kiesnek a magánellátásból, ahol a fiatal, egészségesebb tud fizetni.S nekik sikerül az állami intézmények : tudás, diagnosztika, terápia hi tech triászát ,na és főleg empátiáját ! elkerülni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kokomalista.blog.hu/api/trackback/id/tr7814465450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása