https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/kobor-janos-omega-interju-csalad-kamasz-lany-vitorlazas-jovo/mfqll7w

Olvasom,s látom magam előtt Macky- t magányosan,a 2000- s években Aligán, évekig ; a hajóján.
1967- t írunk,s tizenöt êvesen a szomszéd srácokkal néha szombat este elmentünk a Kinizsibe ,az Omegára.Télen a műjégre jártam, más srácokkal, a Fradiból,KSI- ből.Nem volt valami intelektuális társaság !
Az intelligens portás,aki nekik a nevet adta,nem firtatta a korom..Talán ên voltam a legfiatalabb....Az iskolában a lányok biztosan irIgykedtek; nyakam rá, nagy volt a szabadsàgom.Anyám mindent engedett.
A régi portások deklasszált elemek voltak, ismertêk a görög abécét.De lehet.hogy besúgók is voltak egyben!Egy mai portás ,nem tud ilyeneket,méghogy görög betűk!
Később, sok sok évvel később , a részeges Rudi portás főorvosnak nevezett ki, kitette a táblát a nevem mellé az ügyeletben. A kórhàzi műintézményben tudják,mit tud a személyzet.
(Ugyanakkor a Metró klubba jàrt a 13 éves szomszéd làny,ő még általánosba járt.)
A lekérést sajnos nem láttam,csak Somlót,ha hazajött a cirkuszból -ő se él már- meg Wittek Marit.Most is a fülemben cseng a Groovy kind of love- még ma is le is tudom zongorázni - , a záródal.
Laux- ő se él már-a szomszéd utcában lakott ,nem jött le értem,a szomszéd Adamis lányok már nagykorúak voltak Csak Tibi nevű öccse lett volna nálam a sláger.
De Tibi mindig valamelyik Adamist lányt kisérgette.Kiskorúakkal nem bajlódtak, s nem voltak nálunk akkor még groupiek se.Nem is tudtunk róla!
HZ , a cérnahangú hoki csatár a nagy Fradiból,óvodásnak hívott,ha összefutottunk a Kosztolányin.
Kóbor helyesen nyilatkozik.S büszke is lehetne unokáira,főként a gyerekeire,hogy a család szeretete beléjük implantálódott, s vannak utódaik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kokomalista.blog.hu/api/trackback/id/tr516207930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása