lüke 2022.04.06. 18:03

Illy

- milyen nyelven beszélnek? - kérdezem a szomszéd asztalnál ülőket
- keverék nyelven :arabul, szírül válaszolja a hetvenes férfi , a vele levő fiatal nő csak bámul a levegőbe. Én is annyi vagyok , ráadásul halálos kórból mentettek meg nemrég.Ki tudja meddig…,.
Aztán megjönnek a kávék, narancslé és egy croissant nekik.
Miközben kezembe veszem az Illy kávés poharat, eszembe jut ,hogy eldicsekedjek llly Ferivel.
-Illy magyar volt- mondom.A pacák csodálkozik, nem tudja :mindenki magyar volt ! Közben az egy croissant- nal etetgetik egymást .Ideális 35 év korkülönbség. Elgondolkozom , tovább mondjam- e…
De csak belekezdek,Illy első világ háborús hadifogoly  volt, aki olasz nőt vett el.
- ja ,az olasz nők temperamentumosak - mondja a pasas.
A pàrom is megszólal : - az olasz férfiak is,népszerűek voltak a magyar nők körében, lefordítom.Angolul társalgunk, időnként automatikusan átváltok olaszra.Se nem magyrra,se nem németre. A nő se nem angol,se nem olasz,nem nagyon érti.
A harisnyanadrágos digók hajtottak a magyar csajokra,  gondolom.De rég  volt: a hetvenes évek elején.De már nem fecsegek tovább , mert az isonzói vérengzést hiába magyaráznám !

A bejegyzés trackback címe:

https://kokomalista.blog.hu/api/trackback/id/tr8617799041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása