lüke 2022.10.07. 21:19

Magyar babyboomerek

T- hez a konyha ablakból átláttam, s már nem emlékszem: átintettem - gyere át- vagy  inkább az utcán találkoztunk velük ? Mi sokat csavarogtunk Zsuzsával, a barátnőmmel, ,kora ősz volt,  nem volt óraátállítás ,korán sötétedett.T már leérettségizett, F -fel egy alföldi városban dolgoztak.

Alföld via Balaton között az Ulászló utcában megálltak s a ködös koraestében egy zacskó szilvával feljöttek.Mi Zsuzsával épp elkezdtük a harmadik gimnáziumot, 1968, szeptembert írtunk. Anyámék Párizst és Londont látogatták ,75 dolláros valutakerettel.
T egy másik lányba, Zsuzsa T- be volt szerelmes. Mi ,T- vel igazi fiú- lány háztömb barátságot ápoltunk, sok meghittséggel . Gáspár ,Gabor és ,Gyuri nevű szerelmeimet elolvasztotta a nyár. Most látom, így leírva, mind G - vel kezdődött s mind jégkorongozott.
Radio Luxemburgot hallgattunk - Keith Richards is anno ! - de nagyon zavarták.
F- fel tudatosan elvonultunk a szobámba ,hátha T és Zsuzsa egymásra találnak.
F - fel azután az ágyban kötöttünk ki, lesimogatta rólam a ruhát, majd álomba simogatott, hogy hajnalban ketten , vonattal elinduljanak a Balatonra, mi pedig reggel fél nyolckor az iskolába . Sokáig azt hittem nem simogat így senki, mignem 15 hónap múlva megismerkedtem egy másfajta simogatással, s vele eljutottunk  a teljes tabumentes szerelemig.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kokomalista.blog.hu/api/trackback/id/tr9717949276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása